Haberstock mobility GmbH

 
 

Fietsen hebben altijd al bestaan uit…
…onderdelen…
voor ons de uitdaging om ze beter te maken.


2010

Ralf Haberstock richt Haberstock Mobility GmbH op.

Doel van de nieuwe onderneming was...
met de kennis, technisch vernuft, kwaliteit en productiemethoden die zo kenmerkend zijn voor de (Zuid Duitse) auto-industrie  fietsonderdelen te produceren...,
voor zowel eBikes en Pedelecs als gewone fietsen en allerhande andere HPV’s (Human Powered Vehicles).

In eerste instantie richtte de jonge onderneming op de ontwikkeling van onderdelen voor speed-pedelecs; Onderdelen die op berperkte schaal ookwerden toegpast in complete fietsen die in eigen beheer werden ontwikkeld en geproduceerd.

Voor deze complete fietsen werd natuurlijk ook driftig gezocht naar geschikte componenten om de functionaliteit van de zelf geproduceerde componenten optimaal te kunnen benutten.
Op deze zoektocht ‘struikelde‘ Haberstock als het ware over de Schlumpfdrive. Eenmaal vertouwd met de techniek van de Schlumpfdrives was er geen weg meer terug; Haberstock zag en ziet ongekende mogelijkheden voor de techniek die fietsen en meer in het bijzonder pedelecs, met de Schlumpfdrives ter beschikking staat. Maar tegelijkertijd vormde het feit dat Schlumpfs in in het ‘dure’ Zwitserland en dus niet binnen de EU werd geproduceerd, meer en meer niet te onderschatten kostenfactor.

2012
Haberstock Mobility GmbH en Schlumpf innovations GmbH besluiten tot een verregaande samenwerking en gedeeltelijke overname Schlumf door Haberstock. Overeengekomen wordt dat Haberstock op de productie van de Schlumpf eenwielenaven na alle fietsgerelateerde activiteiten van Schlumpf innovations overneemt.
Daarmee wordt tevens de productie van zowel de overgenomen Schumpfdrives als de Schlumpf-advanced-belt-drives verplaatst van Zwitserland naar het Zuid-Duitse Lauchringen in dus EU .
Met deze overname is sprake van gelukkig huwelijk...
van de spreekwoordelijke
Deutsche Grundlichkeit mit Schweizer Präzision.


Schlumpfrives

Sinds 2012 worden alle uitvoeringen en variaties van de Mountaindrive, de Speeddrive en de Highspeeddrive, niet enkel geproduceerd door maar ook doorontwikkeld door Haberstock Mobility.
 

Schlumpf-AB wordt AB - advanced belt ∂rive

Voor vakhandel en consument worden de veranderingen van de oorspronkelijk Zwitserse Schlumpf-producten het meest zichtbaar met de doorontwikkelingen van de Schlumpf-AB advanced belt drives.

Niet alleen de naam verandert: Schlumpf-AB advanced belt drive wordt AB advanced belt drive (=>zonder Schlumpf).
Ook ook het uiterlijk verandert en daarmee deels ook de techniek...;
Was het oorspronkelijk Schlumpf-systeem in hoge mate modulair opgebouwd, met modulair stapelbare tandwielschijven, los te bevestigen spoorschijven en optimaal aan de modulaire breedte van de tandwielschijven te kiezen tandriembreedtes.
Het vernieuwde systeem kenmerkt zich door de uit één stuk gefreeste tandwieschijven, te combineren met een univorme tandriembreedte.
Gebleven zijn de optimale tandwielvorm, de hoge mate van vuilongevoeligheid en het hoegenaamd ontbreken van de noodzaak van enige voorspanning; Allemaal zaken die de in technische en praktische zin een serieuze voorsprong geven op concurrerende systemen met (tand)riemaandrijvingen voor fietsen.


Haberstock Mobility heeft dus sinds de overname van Schlumpfrives niet stilgezeten.
Naast het opzetten van een meer efficiënte productie heeft ook de doorontwikkeling van diverse producten een niet te miskennen vlucht genomen. Met als meest in het oog springende resultaat de doorontwikkeling van het AB advanced belt drive systeem.

Haberstock Mobility GmbH

Deutsch Gründlich, Swiss Precision

Ook de revolutionaire Schlumpfrives worden sinds enkele jaren in Duitsland geproduceerd. In 2012 droeg Florian Schlumpf (rechts) het stokje van de productie over aan Ralf Haberstock (links).

Sindsdien is Haberstock Mobility GmbH verantwoordelijk voor vrijwel alles wat met Schlumpf en fietstechniek te maken heeft.
De enige uitzondering betreft de unieke Schlumpf eenwieler-versnellingsnaven.

Contact - Fiets à partshttp://www.fiets-a-parts.nl/contact
Archiefhttp://www.schlumpf.nl/archief
Haberstock Mobility GmbHhttp://www.schlumpf.nl/haberstock_mobility
Schlumpf.nl - Homehttp://www.schlumpf.nl
Schlumpf∂riveshttp://www.schlumpf.nl/schlumpfdrives
Advanced Belt ∂rivehttp://www.schlumpf.nl/advanced_belt_drive
Accessoireshttp://www.schlumpf.nl/accessoires
Onderdelenhttp://www.schlumpf.nl/onderdelen
Dealershttp://www.schlumpf.nl/dealers
Brochures & Prijslijstenhttp://www.schlumpf.nl/brochures
Techniekhttp://www.schlumpf.nl/techniek
FAQ - veel gestelde vragenhttp://www.schlumpf.nl/faq
Schlumpf innovationshttp://www.schlumpf.nl/schlumpf_innovations